15 mrt 2020

Beleid van de praktijk n.a.v. nieuwe maatregelen t.a.v. het Corona-virus

Beste ouder,

 N.a.v. de nieuwe berichtgevingen vanuit de overheid rondom het Corona-virus verandert er ook voor Kinderfysiotherapie Vught e.e.a. voor de komende periode;

  • Behandelingen die op scholen plaats vinden gaan tot 6 april niet door.
  • Alle fitkids-lessen gaan tot 6 april niet door.
  • In overleg met uw therapeut bestaat voor bepaalde behandelingen de mogelijkheid tot een tele-consult.

Vanuit onze beroepsgroep wordt aangegeven dat er vooralsnog geen reden is de praktijk te sluiten. De praktijk in Vught zal open blijven, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM:

 - we geven geen handen (maar het aanraken van kinderen is soms niet te vermijden).

- we wassen onze handen voor en na iedere behandeling.

- we zijn extra alert op de hygiëne binnen de praktijk dus halen speelgoed en tijdschriften uit de wachtkamer en ontsmetten deurklinken, toetsenborden en meubilair.

- we ontsmetten het oefenmateriaal waar we mee werken.

- medewerkers van Kinderfysiotherapie Vught blijven thuis en zeggen behandelingen af indien er sprake is van verkoudheidsklachten, keelpijn en/of koorts bij de medewerker of iemand uit haar gezin.

 Van de ouders van kinderen die in behandeling zijn verwachten we dat behandelingen afgezegd worden bij verkoudheidsklachten, keelpijn en/of koorts bij het kind of iemand uit het gezin. Ook vragen we, indien mogelijk, andere kinderen uit het gezin niet mee te nemen naar de praktijk en in de wachtruimte gepaste afstand te houden.

 Wij zijn ons bewust van de besmettingsrisico's, maar willen ouders en kinderen toch de mogelijkheid bieden behandelingen, in de praktijk in Vught of aan huis, door te laten gaan. Graag benadrukken we hierbij dat we ouders zelf de afweging laten maken een behandeling door te laten gaan of uit te stellen.

 Laten we allemaal goed voor onze omgeving en voor onszelf zorgen en hopen dat we snel grip krijgen op het Corona-virus!

 

15 maart 2020

g i f q d

Deel dit bericht via: