1 nov 2016

Kinderfysiotherapie Vught bestaat 25 jaar!

Kindcentrum Hoge Vliert bestaat 1 november 2016  25 jaar

Een terugblik……….

Gerry van Zon en Monique van Tuyl waren er beiden, 25 jaar geleden, van overtuigd dat er behoefte was, in de regio, aan professionele fysiotherapie, uitsluitend voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Kwaliteit bieden in behandeling, betrokkenheid bij kind, ouder en leefomgeving, overleg met verwijzers waren onze uitgangspunten. We besloten te starten met een kinderfysiotherapiepraktijk en zouden de eerste gespecialiseerde praktijk in de regio gaan worden.

Hierna begon het overleg met zorgverzekeraars, huren van geschikte ruimte, inrichting van praktijk, informeren van verwijzers etc. Dit alles in een tijd, waar nog niet met internet, computers, mobiele telefoons etc. werd gewerkt.

En ja……….1 november 1991 konden we starten. En wat waren we trots, we bleken te voorzien in een behoefte.

De praktijk groeide, waardoor we al gauw behoefte hadden aan een derde kinderfysiotherapeut.  Dorin Driessen werd onze derde maat en zij maakte ons team voor een lange tijd compleet.

We verhuisden van de Kapellaan naar de Lidwinastraat, waar we ons vestigden in Pax et Bonum.

Ons team werd verder uitgebreid en omdat er steeds meer behoefte aan specifieke zorg was, werd in onze praktijkruimte gestart met kinderlogopedie en ergotherapie. Zo konden kinderen met meer complexe problemen op één plek behandeld worden.

En waar zijn we nu…………..

 

Kindcentrum Hoge Vliert

Kinderfysiotherapie        Kinderfysiotherapie Vught

Kinderlogopedie             Hap-slik-zeg

Kinderergotherapie         De Touwladder

Orthopedagogie              Bres

 

Vanuit één visie en één locatie werken we samen aan een optimale begeleiding van kinderen die wat extra zorg nodig hebben. Praktijkvoering is nu gemakkelijker geworden dankzij het gebruik van computers en internet, maar ingewikkelder door de eisen van de zorgverzekeraars en de landelijke  kwaliteitseisen.

Het bleek toch geen verkeerde gedachte, 25 jaar geleden, om deze praktijk te starten.

Er wordt door het hele team enthousiast, deskundig en met plezier gewerkt. 

g i f q d

Deel dit bericht via: